Kinderboekenweek

"Worden wat je wil"

Woensdag 13 oktober 2021 heb ik in het kader van het thema van de Kinderboekenweek, "worden wat je wil" vertelt over het beroep (yin) yoga-docent.

Mede dankzij de "Happer" hing groep 3b van basisschool De Lisdodde in Emmen aan m'n lippen en deden ze actief mee met de yoga- en ademhalingsoefeningen.

yinstudio happer Kinderboekenweek emmen
Kinderboekenweek Yinstudio Lisdodde
Kinderboekenweek Yinstudio happer

In mijn vorige nieuwsbrief vertelde ik over de vraag die me vaak werd gesteld (nadat ik de opleiding tot yin yoga docent had afgerond) om iets met kinderen en yoga te doen.

Tot nu toe heb ik dat altijd afgehouden. Echter toen de juf voor de Kinderboekenweek alle ouders uitnodigde om iets over hun beroep in de klas te vertellen, hoefde ik niet lang na te denken. Een mooie gelegenheid om te kijken en te ervaren wat er zou gebeuren, een duik in het diepe!

Aan de hand van sponsen, water, Pokémon energie kaarten en de Happer hebben we een heel leuk uurtje beleefd. Waarbij de kinderen het effect opmerkten wanneer ze de uitademing langer maken dan de inademing en wat het effect is van water in combinatie met beweeglijkheid. 

Wat ik vooral interessant vond is de aandacht die ze hadden tijdens de ademhalingsoefeningen, dus daar ga ik de komende tijd meer energie insteken.

Wil je nou ook lekker actief bezig gaan met je (klein)kind(eren)? Download dan de Happer! De (vouw)instructies, uitleg van de oefeningen en allerlei extra tips staan erbij vermeld.

Veel plezier!

PS: moet je daarna even bijkomen, zodra de kinderen op bed liggen? Dan heb ik hier nog een gratis video voor je!

PPS: wil je vaker gratis video's van YINstudio ontvangen? Schrijf je dan nu in voor m'n nieuwsbrief!